כשל מערכתי ברכב הגורם לתאונת דרכים הוא תופעה נדירה אך עם זאת הוא עלול לקרות. ברוב התאונות שבהן נמצא כשל מערכתי שגרם לתאונה, הבעיה הייתה בצמיגים. במקרה כזה את מי צריך לתבוע? על כך במאמר הבא.
כשל מערכתי ברכב כגורם לתאונה
כאשר מתרחשת תאונת דרכים בה יש נפגעים יש צורך בחקירה משטרתית על מנת לבדוק את נסיבות התאונה ולהגיש כתב אישום מול הנהגים הרשלניים. המשטרה בודקת אם התאונה קרתה בעקבות כשל רב מערכתי או בעקבות רשלנות ובהתאם לכך מתגבש תיק התביעה נגד הנהג הפוגע. במקרים בהם רק הנהג מעורב בתאונה והרכב מושבת, מגיע שמאי מטעם חברת הביטוח על מנת להעריך את הנזק ולהתחשבן עם בעל הרכב. כשל רב מערכתי הוא נדיר כגורם לתאונות דרכים אך במידה ואלו המסקנות, הכשל יהיה בדרך כלל קשור לשחיקת הצמיגים או לליקוי אחר הקשור אליהם.
את מי צריך לתבוע?
בין אם תאונת הדרכים כתוצאה מכשל רב מערכתי ובין אם מגורם אחר ונפגעתם, תוכלו לתבוע עפ"י חוק נפגעי תאונות הדרכים את הפוליסה של הנהג הפוגע ולקבל פיצוי כספי גבוה, החזר עבור הוצאות רפואיות, נסיעות לטיפולים והחזר שכר הטרחה של עורך הדין. לצד זה המשטרה תובעת את הנהג הפוגע על רשלנות הנהיגה בהתאם לנסיבות ולמידת הנזק שנגרם לנפגעים והוא יקבל שלילת רישיון זמנית או צמיתה. בנוסף לתביעה שלכם על פי חוק נפגעי תאונות הדרכים תוכלו לתבוע את חברת הביטוח הפרטית על נזקי גוף ולקבל פיצוי ולתבוע את ביטוח התאונות האישיות על מנת למצות את זכויותיכם. מבחינת ביטוח לאומי במידה ואינכם יכולים לתפקד או איבדתם את כושר העבודה באופן זמני או קבוע תוכלו להגיש תביעה עבור דמי תאונה. תשלום זה מגיע לנפגעים שלא מקבלים פיצוי משום גורם אחר על אובדן כושר עבודה או חוסר תפקוד עקב התאונה. כלומר, לא ניתן לתבוע גם את הביטוח הלאומי וגם את התאונות האישיות או הביטוח הפרטי וכד'. כמו כן, אם חלילה נקבעה לכם נכות כללית בעקבות התאונה, תהיו רשאים לתבוע את הביטוח הלאומי בנושא זה. לגבי הפגיעה של הרכב, כמבוטחי פוליסת רכב ניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח במידה והרכב נפגע בתאונת דרכים. אם תאונת הדרכים קרתה בשל כשל מערכתי ניתן להגיש תביעה בה מפעילים את פוליסת הביטוח או תביעה ללא הפעלתה כאשר ההבדל הוא בהשתתפות העצמית.
מה צריך לעשות מייד לאחר התאונה?
אם נפגעתם בתאונת דרכים עליכם לפנות באופן מיידי לטיפול רפואי ולעורך דין מומחה בתחום. יש לשמור את כל המסמכים הרפואיים מהפניה לבית החולים ומסמכים רפואיים על יתר הטיפולים, התרופות, הציוד הרפואי, האשפוז , הנסיעות וכד'. כמו כן, תעדו את השיחה עם חברת הביטוח של הרכב, צלמו את הפגיעה ואת הדוח המפורט על הכשל הרב מערכתי ברכב. על מנת לקבל אינפורמציה נוספת בקרו באתר https://fclaw.co.il.