מטבע הדברים כלל האנשים בעולם נולדו שונים זה מזה, השוני מביא אותנו לבחירות שונות, העדפות שונות וגם דרכי למידה שונות ומגוונות, לרוב, דרך הלמידה שלנו נרכשת בעיקר על פי מבנה האישיות שלנו, כדי להבין מה הדרך שלנו בתוך כל זה, ריכזנו עבורכם 5 טיפים ללמידה יעילה שתתאים לכל אדם באשר הוא.
טיפ ראשון – איזה סוג תלמיד אני?
בראש ובראשונה , עלינו לשאול את עצמנו איזה תלמידים אנחנו? בכדי לעשות סדר נציג בפניכם את שלושת הסוגים המוכרים ביותר.
הוויזואליים – הם תלמידים המפיקים מידע ממקורות חזותיים, סגנון למידה זה מתאפיין בקריאת סיכומים, הדגשה במרקר, זיכרון בעזרת מקטעי תמונות, ספרים דיגיטליים, שימוש בראשי פרקים ועוד.
השמיעתיים – מפיקים מידע ממקורות הקשורים בהקשבה או בדיבור, עבורם יהיה יותר אפקטיבי חזרה על החומר בעל פה, קריאה בקול רם, זיכרון של החומר בעזרת מנגינה מוכרת, הסבר לאנשים אחרים או האזנה להקלטות.
תחושתיים – מפיקים את המידע בעזרת תחושה מסוימת, להם מתאים הפעלה של הגוף תוך כדי הלמידה (תיפוף, לעיסה, תזוזה וכדומה) יעיל מאוד עבורם זה לכתוב את החומר ולחזור על הכתיבה כמה פעמים.
טיפ שני – אל תשעממו את המוח
המוח שלנו הוא איבר שדורש אתגר ותעסוקה, תדאגו לא לשעמם את המוח ובו בעת גם לא להתיש אותו. בתחום הלימודים, נסו לשלב תואר דו חוגי, מכיוון שעיסוק בנושאים מגוונים דורש הפעלה מגוונת של המוח ומאתגרת אותו. בנוסף, בזמן למידה בבית, נסו ללמוד בחלל אחר, בבית קפה, בסלון או במרפסת, אך זכרו גם לא לאתגר את המוח יצר על המידה, אלא אתגורים קטנים ומדודים.
טיפ שלישי – הימנעות משימוש בטלפון בזמן הלמידה
שימוש בטלפון הוא יומיומי ולפעמים אנו נעזרים בו לצורך למידה, המוח שלנו מזהה את הטלפון ככלי שמזכיר בעיקר הנאה ולא למידה. מומלץ מאוד לא להיעזר בפתקים בטלפון או בקריאה ממנו בזמן למידה, הוא עלול לבלבל אתכם ולהסיח את דעתכם בקלות.
טיפ רביעי – פעילות גופנית
פעילות גופנית מומלצת לכל סוגי הטייפקאסטים, מחקרים מוכיחים ששילוב של כושר גופני משפיע ישירות על איכות הלמידה, גם אם יש לכם עומס בלימודים אל תניחו לעולם את הכושר הגופני, הוא יעניק לכם תוצאות יותר טובות גם בתקופות לחוצות
טיפ חמישי – הפכו את החומר לדיבייט
ישנה דרך טובה להעביר אינפורמציה שאנו מקבלים מקטגוריית "מידע קצר" ל "מידע שנכנס לטווח ארוך" הדרך אינה מסתכמת בקריאת החומר מספר פעמים, אלא היא מתמקדת בדגש על ניתוח החומר, לדוגמא – גם אם לא נדרשתי לעשות זאת במסגרת הלימודים, נסו לגבש דילמה סביב החומר הנלמד ולגבש דעות או פתרונות אפשריים, אפשר ללמוד בקבוצה ולעשות דיבייט על הפתרונות הודעות השונות לגבי הדילמה, וכך להעמיק בחומר עוד ועוד. זו היא דרך יעילה, מעניינת וכיפית.
לסיכום
כשאני משווה את עצמי לאנשים אחרים אני הרבה פעמים עלול לשכוח את הייחודיות הגלומה בי, כך זה גם באימוץ שיטות למידה משמעותית, עלינו להבין והעמיק ביכולות שמאפיינות אותנו וכך לבחור את הדרך בה נביא את עצמנו להצלחה הטובה ביותר.